4 tévhit a szelfigépekről

esküvőinstax

Szeretnél szelfigépet, de kétségeid vannak? Most eloszlatjuk a tévhiteket.

Még mielőtt beleugranánk a sűrűjébe érdemes egy-két dolgot tisztázni. A fotósarok az a szórakoztató kuckó, ahol jól látható, de mégsem zavaró helyen elhelyezzük a Fotókabin szelfigépet, a hátteret a kellékeket és a fotónyomtatót. A Fotókabin maga a szelfigép, mi gyakorlatilag egy fotóstúdió technikája egy trendi dobozba gyúrva (profi fényképezőgép, stúdióvaku, stúdió ernyő, segédfények). Ehhez még hozzájön egy valódi textil háttér (nem egy kép rámáról beszélünk) a profi fotó nyomtató, és 2 asztalnyi valódi kellék (nem az óvodai hurkapálcikára kell itt gondolni).

Miután ezt tisztáztuk, oszlassuk el a legáltalánosabb tévhiteket!

1. Az idősebb vendégek úgy sem használnák

Emlékezzünk vissza gyerekkorunkra, amikor még nem 100+ kép készült egy sima szülinap alatt, hanem egy fél tekercs 24-es film lett elkattintva jobb esetben. Szüleink, nagyszüleink ezt a pár képet úgy őrzik, mint a kincset, és büszkén mutogatják barátoknak, ismerősöknek. Miért lenne ez másképp az esküvőn? Bár nem ők fotózkodnak elsőként, de hamar csatlakoznak az ifjú párhoz és a fiatalokhoz, ezután pedig folyamatosan mutatják meg az esküvő többi szereplőjének, hogy milyen jó hangulatú képeket sikerült készíteni, emelve ezzel is az est fényét.

A Fotókabin élménynek nincs korhatára
A Fotókabin élménynek nincs korhatára

2. Ki fog táncolni, ha ott van egy fotósarok?

Ez az egyik legnagyobb tévhit. Ebből a gondolatmenetből kiindulva, a vacsora után kihelyezett pogácsára, vagy csipegetni valóra vagy akár a bárpultra is féltékenyek lehetnénk. A Fotókabin a szolgáltatási idő egész időtartama alatt egy szórakoztató élményt biztosít a résztvevőknek ugyanúgy, mint az esküvői DJ vagy a zenekar. Egy jól berendezett és elhelyezett fotósarok pont, hogy felpörgeti, beindítja, mozgásban tartja a bulit. A buli ideje alatt a vendégek folyamatosan használják a Fotókabint, kellék válogatás, illetve pózolás alatt is sokszor táncolnak, jellemző hogy táncolva jönnek illetve távoznak a már elkészített képekkel. Nem ritka, hogy pár percre kölcsönkérnek tőlünk kellékeket, hogy abban mutathassák meg tánctudásukat.

Az ifjú párok igényei is megváltoztak mostanra. Régebben, amikor elfáradtak a vendégek a buliban vagy nem a nekik tetsző zene szólt, akkor egyszerűen visszaültek az asztalhoz, és ott csendben beszélgettek. A Fotokabinnak köszönhetően ez a fajta tevékenység látványosan csökkent, mivel a fotósarok egy folyamatos, korosztálytól független, bármikor igénybevehető szórakoztatási formát kinál, ezáltal felírva magát a vacsora és a buli mellé, mint a harmadik “kötelező” szórakoztató elem egy esküvőn.

Nem lesz unatkozó vendég
Nem lesz unatkozó vendég

3. Drága lenne egy fotósarok

Ha jobban belegondolunk, egy esküvő, vagy az esküvői vacsora, a zene, de akár az esküvői torta költségének töredékét teszi ki a Fotókabin szolgáltatás díja mindamellett, hogy legtöbb esetben ez az egyetlen, ami az önfeledt szórakozás mellett kézzel fogható emléket kínál a vendégseregnek, illetve az ifjú párnak is. Gondoljunk csak egy megtelt fotó vendégkönyv mennyivel szívmelengetőbb, mint egy ímmel-ámmal kitöltött hagyományos vendégkönyv, arról nem is beszélve, hogy mennyi emléket fog feleleveníteni még évekkel később is.

A grafikonon látható, hogy arányosan milyen kiadásokkal jár egy esküvő.

Esküvői kiadások
Esküvői kiadások

Az alábbi grafikonon látható, hogy a vendégek mit emlegetnek legtöbbször az esküvő után.

Legtöbbször ezekre emlékeznek a vendégek
Legtöbbször ezekre emlékeznek a vendégek

4. Az Instax ugyanolyan jó, de olcsóbb

Mit szólnátok hozzá, ha mondjuk a fotós egy alsó középkategóriás mobiltelefonnal jelenne meg az esküvőn? Minőségben és a szolgáltatás teljességének tekintetében talán ez a legkézzelfoghatóbb példa.
Annak ellenére, hogy a fenti példa tökéletesen leírja a különbséget, leírunk egy pár részletet.

Az Instax gépek célja nem az esküvői mennyiségi és minőségi nyomtatás, e téren sajnos komoly korlátokkal rendelkezik. Kezelésük alap technikájuk ellenére még így is sokkal bonyolultabb, mint a Fotókabiné, amit egy 3 éves gyerek is tud kezelni - arról nem is beszélve, hogy ott nincs is személyzet aki segítene.

A Fotókabinnal óránként akár 200 fényképet is ki tudsz nyomtatni, míg egy Instax gép maximum kapacitása 40 fénykép/óra és egy fényképből csak 1 példány nyomtatása lehetséges. Az Instax fényképek minősége közepes fényviszonyok mellett is jóval gyengébb és a fényképek mérete ötöde a Fotókabin által nyomtatott fotóknak. A Fotókabin stúdió vakuja, és segédfényei teljes sötétségben is képesek profi fényképek készítésére.

Instax Mini és Fotókabin fénykép összehasonlítás
Instax Mini és Fotókabin fénykép összehasonlítás

Fotókabin szelfigép, 360 szelfigép, telefonos vendégkönyv!

Első lépéseként kérj tőlünk ajánlatot :)

Ajánlatot kérek

Ezt olvastad már?

Bankkártyás fizetés

2024.03.12.

Nem tudsz utalni? Semmi gond, nálunk bankkártyával is fizethetsz!

cégeknek

360 szelfi videóautomata

2024.01.25.

Készíts lélegzetelállító lassított felvételt a közösségi felületekre, Instagramra, TikTokra.

esküvő

Telefonos üzenetrögzítő vendégkönyv

2023.01.31.

Már Magyarországon is elérhető a legújabb esküvői trend, a hagyományos, kézzel írott vendégkönyvek alternatív megoldása a telefonos hangüzenetrögzítő vendégkönyv.

esküvővendégkönyv

Meg van az 5 millió beoltott, újra lehet lakodalmat tartani

2021.05.23.

Cikkünkből kiderül, hogy a mai naptól milyen szabályok vonatkoznak a lakodalmakra.

esküvő

Lesz fotós, miért van szükségem fotósarokra?

2021.02.23.

Sokszor merül fel ez a kérdés. A fotós és a fotósarok nem ugyanaz! Fel szeretném hívni a figyelmedet arra, hogy miért érdemes fotósarkot kialakítani, akkor is, ha lesz fotós az esküvőn.

esküvő

4 dolog amit érdemes átgondolni a fotósarok kialakításánál

2021.02.01.

Ebben a cikkben szeretnénk megosztani veletek a tapasztalatainkat és segítséget nyújtani abban mire érdemes alapvetően figyelni, illetve milyen szempontokat érdemes figyelembe venni amikor fotósarkot jelöltök ki a Fotókabin számára.

esküvő

CEWES őszi esküvő kiállítás 2020.

2020.10.27.

Első alkalommal jelentünk meg az őszi esküvő kiállításon. Képes beszámolónk következik.

kiállítás

Instax vagy Fotókabin legyen az esküvőn?

2020.09.02.

Melyikkel jövök ki jobban? Mennyibe kerül egy fénykép nyomtatása? Mi elvégeztük a számításokat, meg fogsz lepődni az eredményen.

esküvőinstax

BDPST esküvő kiállítás 2020.

2020.01.26.

2019 után idén ismét kint voltunk a budapesti esküvő kiállításon, hogy tovább népszerűsítsük az esküvői szelfizést.

kiállítás

BDPST esküvő kiállítás 2019.

2019.01.27.

Mi is kint voltunk a budapesti esküvő kiállításon. Nézd meg, hogy milyen volt a Fotókabin stand.

kiállítás

Simon Denise
2020.07.05.
Szuper dolog! A vendégek és mi is nagyon élveztük, és Gergely is szuper kedves és segítőkész volt egész este :) Mindenképpen elengedhetetlen kellék egy esküvőre!
2017 - 2024. Fotokabin.hu
Top