4 dolog amit érdemes átgondolni a fotósarok kialakításánál

esküvő

Ebben a cikkben szeretnénk megosztani veletek a tapasztalatainkat és segítséget nyújtani abban mire érdemes alapvetően figyelni, illetve milyen szempontokat érdemes figyelembe venni amikor fotósarkot jelöltök ki a Fotókabin számára.

1. Hol alakítsuk ki a fotósarkot?

A fő kérdés: beltéren, teraszon vagy szabad ég alatt? Fényképészeti szempontból lehetőség szerint kerüljük a szabadtéri elhelyezést, mert akármennyire is professzionális fényképészeti eszközökkel van felszerelve a Fotókabin az időjárás viszontagságai negatívan befolyásolhatják a kép minőségét. Ilyen lehet például, ha a nap a kamerába (napfoltok) vagy közvetlenül a vendégek szemébe süt (hunyorognak), illetve a monitor által visszaadott kép láthatóságát is befolyásolhatja. Nyári időszakban - a beltéri elhelyezés mellett - egy fedett, árnyékos terasz is ideális választás lehet. Kültér vagy terasz választása esetén fontos, hogy legyen alternativa (előre) esős vagy szeles idő esetére.

2. Mi az idealis helye a Fotókabinnak a helyszínen?

Érdemes kihasználni a helyszín adta lehetőségeket, és minél láthatóbb helyen kialakítani a fotósarkot akár tánctér, bárpult közelében. Még akár a program szerinti állandó haladási útvonalon, természetesen oly módon, hogy az a Fotókabint használó vendégeket, illetve a többi szolgáltatót ne zavarja. Habár a Fotókabin kompakt méretekkel rendelkezik, a fotósarok kialakításánál érdemes figyelembe venni még a résztvevők létszámát, ezáltal biztosítva a gördülékenyebb fotónyomtatást. Minimális helyigény 2.5 x 2.5 méteres terület, ideális létszám függvényében 3 x 3 méteres terület. Kollégáink a helyszínre érkezéskor minden esetben egyeztetik Veletek a fotósarok kívánt helyét, és az igényeiteknek legmegfelelőbb és leghatékonyabb elrendezését Szeretnénk kérni tőletek, hogy a hangszórótól távolabb helyezzetek el minket, hogy a kollégáink megfelelően tudjanak kommunikálni és segíteni a vendégeiteknek a kellékválasztásban, fénykép készítésben illetve a vendégkönyv használatában.

3. Mikor üzemeljen a Fotókabin?

A Fotókabin a rendezvény ideje alatt bármikor rendelkezésetekre állhat, amikor csak szeretnétek. Ennek ellenére a szolgáltatás egyeztetés egyik fő kérdése szokott lenni, melyik periódust és időtartamot válasszátok. A részvetők összetételétől függően, 70-100 vendég esetén, 3-4 órás szolgáltatási idő szükséges és elégséges szokott lenni. Amennyiben nem az egész estés szolgáltatást mellett döntenétek, a vacsora utáni kezdést szoktuk javasolni, amikorra általában a vendégek már kellően nyitottak a szórakoztató képek készítéséhez. Amennyiben nincs határozott elképzelésetek nagyon szívesen teszünk javaslatokat, hogy a szolgáltatásunk a leghatékonyabban illeszkedjen az esküvői programotokba.

4. Kell külön fényforrás a Fotókabin számára?

A Fotókabin professzionális technikája (stúdió vaku, ernyő, segédfények) minden körülmények között megfelelő fényt képes biztosítani a tökéletes fényképekhez, legyen szó akár nappali fényviszonyokról, vagy teljes sötétségről, ezért nem szükséges külön fényforrásról gondoskodnotok. Tánctéri sötétség esetén, pedig segédfényeink - háttér és vendégkönyv megvilágítás - biztosítanak megfelelő fényt, hogy a vendégeitek teljes kényelemben élvezhessék szolgáltatásainkat.

Fotóautomata, 360 videóautomata, telefonos vendégkönyv jó áron érdekel?

Első lépéseként kérj tőlünk ajánlatot :)

Ajánlatot kérek

Ezt olvastad már?

360 szelfi videóautomata

2024.01.25.

Készíts lélegzetelállító lassított felvételt a közösségi felületekre, Instagramra, Tik-Tokra.

esküvő

Telefonos üzenetrögzítő vendégkönyv

2023.01.31.

Már Magyarországon is elérhető a legújabb esküvői trend, a hagyományos, kézzel írott vendégkönyvek alternatív megoldása a telefonos hangüzenetrögzítő vendégkönyv.

esküvővendégkönyv

Meg van az 5 millió beoltott, újra lehet lakodalmat tartani

2021.05.23.

Cikkünkből kiderül, hogy a mai naptól milyen szabályok vonatkoznak a lakodalmakra.

esküvő

Lesz fotós, miért van szükségem fotósarokra?

2021.02.23.

Sokszor merül fel ez a kérdés. A fotós és a fotósarok nem ugyanaz! Fel szeretném hívni a figyelmedet arra, hogy miért érdemes fotósarkot kialakítani, akkor is, ha lesz fotós az esküvőn.

esküvő

4 tévhit a szelfigépekről

2021.01.04.

Szeretnél szelfigépet, de kétségeid vannak? Most eloszlatjuk a tévhiteket.

esküvőinstax

CEWES őszi esküvő kiállítás 2020.

2020.10.27.

Első alkalommal jelentünk meg az őszi esküvő kiállításon. Képes beszámolónk következik.

kiállítás

Instax vagy Fotókabin legyen az esküvőn?

2020.09.02.

Melyikkel jövök ki jobban? Mennyibe kerül egy fénykép nyomtatása? Mi elvégeztük a számításokat, meg fogsz lepődni az eredményen.

esküvőinstax

BDPST esküvő kiállítás 2020.

2020.01.26.

2019 után idén ismét kint voltunk a budapesti esküvő kiállításon, hogy tovább népszerűsítsük az esküvői szelfizést.

kiállítás

BDPST esküvő kiállítás 2019.

2019.01.27.

Mi is kint voltunk a budapesti esküvő kiállításon. Nézd meg, hogy milyen volt a Fotókabin stand.

kiállítás

Szántó Petra
2019.08.26.
Nagyon szerettünk titeket, köszönjük szépen! :) A vendégeink és mi is imádtuk, nagyon jó szórakozás volt az egész esküvő alatt. Gergő hihetetlenül rugalmas, kedves és segítőkész. A mi dátumunkra már minden gépük foglalt volt mikor beszéltünk, de összeszereltek nekünk még egyet, hogy ne kelljen lemondanunk róluk. A meghívónkhoz passzoló fényképkeretet szerkesztettek nekünk, amit külön nagyon köszönünk. Kicsik-nagyok körében egyaránt népszerű volt, gyorsan ráérzett mindenki, nagyon mókás program, nagyon jó szívvel ajánlom.
2017 - 2024. Fotokabin.hu
Top